Pracuji...
close

Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou

Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporučuji nechat minimálně hodinu v lednici uležet.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 1 rok
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience
obecně
min 5 kus cibulka jarní
Použil jsem 8 cibulek. 7 do pomazánky a 1 na posypání. Záleží na velikosti.
1/2 kus citron
1 kelímek bílý jogurt
nemusí být. Pouze pro chuť a zjemnění.
1 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Cibulky si očistíme, odřízneme nehezké části a kořínky.
Cibulky nakrájíme nadrobno. Nakonec jsem použil 7 cibulek a jednu si nechal na posypání.
Nakrájené cibulky dáme do mísy a přidáme prolisovaný česnek.
Dále přidáme tvaroh, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř. Jogurt jsem nakonec nepřidával, jelikož pomazánka byla hustá akorát.
Důkladně zamícháme, popřípadě dosolíme a máme hotovo.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...