Pracuji...
close

Hovězí na slanině

Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to silnější.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
na smažení
na zahuštění
min 3 lžíce máslová jíška
Sdílejte recept
Postup
Dle potřeby si maso můžeme překrojit na dva kusy. Důkladně osolíme, opepříme.
V hrnci rozpálíme sádlo a osmažíme na něm maso ze věch stran.
Smažte opravdu ze všech stran. Maso se musí zatáhnout, aby bylo uvnitř šťavnaté.
Během smažení si nakrájíme cibuli nadrobno.
Maso vyndáme z hrnce. Do hrnce nasypeme cibuli a na střední teplotě za občasného míchání smažíme dohněda.
Mezitím si nakrájíme slaninu na malé krátké hranolky.
Ke zkaramelizované cibuli přidáme slaninu.
Snížíme teplotu a pomalu za občasného míchání smažíme, dokud nebudeme mít cibuli hodně hnědou. Čím hnědší, tím lepší chuť. Už teď by se to dalo sežrat :-)
K dobře osmaženému základu vrátíme maso a zalijeme vývarem. Nezapomeňte slít i výpek, který zůstal po mase na talíři. Každá chuť se počítá.
Přidáme bobkový list a nové koření. Pod pokličkou na střední teplotě vaříme 90 minut.
Po uvaření maso vyndáme z hrnce a omáčku zahustíme máslovou jíškou. Po zahuštění ještě alespoň 15 minut provaříme. Omáčkou občas míchejte, aby se Vám nepřipálila.
Maso nakrájíme na plátky a vrátíme zpátky do omáčky. Krájejte přes vlákno. Podáváme s houskovým a nebo karlovarským knedlíkem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...