Pracuji...
close

Pažitková pomazánka z lučiny

Na zahrádce je pažitka v plném proudu, tak je potřeba toho využít.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience
obecně
120 gram lučina
min 3 lžíce bílý jogurt
1 svazek pažitka
1/4 kus pórek
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Pažitku si nakrájíme nadrobno.
Pórek si nakrájíme nadrobno a rukama jemně promačkáme, abychom oddělili jednotlivé vrstvy.
Pažitku a pórek dáme do misky a lehce promícháme.
Do misky přidáme lučinu, jogurt, sůl a pepř.
Promícháme, dosolíme, dopepříme, případně zjemníme jogurtem.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kuchyně:
vegetariánská kuchyně
Způsob přípravy:
krájení, míchání
Typ chodu:
svačina, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...