Pracuji...
close

Kapustová polévka

Miluju kapustu a proto jsem se rozhodl udělat z ní polévku, kde nebudou zbytečné ingredience navíc a vychutnám si pouze její chuť. Nehledejte v tom tedy recept o miliónu ingrediencí. V jednoduchosti je krása.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 2 roky
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
obecně
1/2 hlávka kapusta
1 kus cibule
3 stroužek česnek
1 a 1/2 litr vývar kuřecí
5 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
Nakrájíme si cibuli nadrobno.
V hrnci si rozpálíme máslo na střední teplotu a přidáme nakrájenou cibuli. Za občasného míchání cibuli zpěníme (pár minut smažíme, dokud nezměkne).
Mezitím si nakrouháme kapustu na menší proužky a česnek nakrájíme na plátky.
Do hrnce přidáme kapustu, pepř, česnek a mouku. Za občasného míchání smažíme 3 minuty.
Přilijeme vývar a pod pokličkou vaříme do změknutí kapusty. Dosolíme, dopepříme.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...