Pracuji...
close

Krůtí vývar

Z vývaru si můžete udělat klasickou polévku a nebo ho použít na nějakou omáčku. Já se stejně vždycky těším na to, až si oberu a sežeru krk :-) Vývar je také dobrý na ranní opici.
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 3 roky
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 3 hodiny
Ingredience
obecně
1 kus mrkev
1 kus cibule
1/4 kus celer
6 kulička nové koření
min 1 špetka sůl
min 1 litr voda
Sdílejte recept
Postup
Všechnu zeleninu oškrabeme a nakrájíme na větší kousky. U cibule můžeme nechat jednu hnědou slupku.
V hrnci rozpálíme olej na střední teplotu, přidáme maso a chvilku smažíme.
Po pár minutách přidáme zeleninu. Za občasného míchání smažíme, dokud nám zelenina nezačne lehce hnědnout.
K osmahnutému základu přilijeme studenou vodu tak, aby maso bylo potopené. Dále přidáme koření a sůl. Stáhneme teplotu na minimum a táhneme minimálně 3 hodiny. Vaříme bez pokličky !!!
Občas přilijeme studenou vodu a udržujeme maso potopené.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření, smažení
Typ chodu:
polévka
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...