Pracuji...
close

Smažený sýr bez smažení

skoro české národní jídlo trochu jinak. Tento recept je pro ty, co mají rádi smažený syr, ale nemají rádi smažené věci
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
3 kus vejce
2-3 lžíce máslo
3-4 lžíce strouhanka
Sdílejte recept
Postup
šunku si nakrájíme na kostičky. Sýr si nastrouháme nahrubo. Trošku sýra si odendáme do misky.
do misky si dáme sýr (né ten z misky), šunku a vykleplé vejce
důkladně zamícháme
připravíme si 4 střední hrnečky, které důkladně vymažeme máslem
hrnečky potom vysypeme důkladně strouhankou
naplníme hrnečky směsí sýra a šunky. Můžeme troěku uplácat
nahoru nasypeme sýr, který jsme si na začátku schovali do misky
hrnky naskládáme do pekáčku a podlijeme trochou vody
pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů zhruba na 30 minut. Sýr je hotový, když je nahoře trošku hnědý.
po upečení necháme hrnky chvilku odpočinout a potom opatrně vyklepneme z hrníčku
nejlepší přílohou je tatarka a brambory
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, míchání, strouhání
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Máslové kuře patří mezi moje nejoblíbenější recepty na této planetě. Pikantní a zároveň jemná omáčka...
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...